Skip to main content

Tax Structure in India.... Funny/Scary but true...

Question 1.. : What are you doing?
Ans. : Business.
Tax : PAY PROFESSIONAL TAX!
Question 2 : What are you doing in Business?
Ans. : Selling the Goods.
Tax : PAY SALES TAX!!
Question 3 : From where are you getting Goods?
Ans. : From other State/Abroad
Tax : PAY CENTRAL SALES TAX, CUSTOM DUTY & OCTROI!
Question 4 : What are you getting in Selling Goods?
Ans. : Profit.
Tax : PAY INCOME TAX!
Question 5: How do you distribute profit ?
Ans : By way of dividend
Tax : PAY DIVIDEND DISTRIBUTION TAX
Question 6 : Where you Manufacturing the Goods?
Ans. : Factory...
Tax : PAY EXCISE DUTY!
Question 7 : Do you have Office / Warehouse / Factory?
Ans. : Yes
Tax : PAY MUNICIPAL & FIRE TAX!
Question 8 : Do you have Staff?
Ans. : Yes
Tax : PAY STAFF PROFESSIONAL TAX!
Question 9 : Doing business in Millions?
Ans. : Yes  -- Tax : PAY TURNOVER TAX!
Ans : No -- Tax : Then pay Minimum Alternate Tax
Question 10 : Are you taking out over 25,000 Cash from Bank?
Ans. : Yes, for Salary.
Tax : PAY CASH HANDLING TAX!
Question 11 : Where are you taking your client for Lunch & Dinner?
Ans. : Hotel
Tax : PAY FOOD & ENTERTAINMENT TAX!
Question 12 : Are you going Out of Station for Business?
Ans. : Yes
Tax : PAY FRINGE BENEFIT TAX!
Question 13 : Have you taken or given any Service / (s)?
Ans. : Yes
Tax : PAY SERVICE TAX!
Question 14 : How come you got such a Big Amount?
Ans. : Gift on birthday.
Tax : PAY GIFT TAX!
Question 15.: Do you have any Wealth?
Ans. : Yes
Tax : PAY WEALTH TAX!
Question 16 : To reduce Tension, for entertainment, where are you going?
Ans. : Cinema or Resort.
Tax : PAY ENTERTAINMENT TAX!
Question 17 : Have you purchased House?
Ans. : Yes
Tax : PAY STAMP DUTY & REGISTRATION FEE !
Question 18 : How you Travel?
Ans. : Bus
Tax : PAY SURCHARGE!
Question 19.: Any Additional Tax?
Ans. : Yes
Tax : PAY EDUCATIONAL, ADDITIONAL EDUCATIONAL & SURCHARGE ON ALL THE CENTRAL GOVT.'s TAX !!!
Question 20: Delayed any time Paying Any Tax?
Ans. : Yes
Tax : PAY INTEREST & PENALTY!
21) INDIAN : Can I die now??
Ans :: Wait we are about to launch the funeral tax !!!

Comments

Popular posts from this blog

Create Great looking diagrams - Gliffy.com

I was looking for an online diagram creating tool. Came across Gliffy.com where I could create actually great looking diagrams without much of learning curve. The tool is 1. Very easy to use 2. Has drag and drop of elements to your diagram 3. Collaboration (which I have not tested). 4. Works from anywhere on a browser with Internet connection (I used it in Google Chrome on Linux Mint 10) When you click on the "Try it now" a new screen will open as below. You can either create a blank page to create a diagram from scratch or select from a bunch of samples and work on them to create one for your requirement. There are options to export the diagrams you created to SVG, JPEG, PNG and XML format once you register for free on the website. Once you register you can save the diagrams that you created in the site itself and retrieve it at a later time by logging into the website. I made three diagrams and it was real easy and simple. The site has two kind of pa

Kerio Connect - SQLLite journal.db error

Today I noted that the Keio Connect mail server had thousands of error.log files with 75MB size filled up in the server. As always Google gave the answer. The error looks some what like below. [10/Aug/2011 10:49:35] SQLiteDbWriteCache.h: write_thread - file '/path/to/file/<user>/.journal.db', SQLite error: code 1, error SQLITE_ERROR[1]: no such table: journal_temp The solution is as below 1. Delete the cache from the client's workstation 2. Delete the profile 3. Stop the server 4. Go to the server and navigate through the user's store folder 5. Delete the .journal.db (for Linux it is  find . -name "FILE-TO-FIND"-exec rm -rf {} \; ) 6. Start the server 7. Create a new profile for the clients workstation With help from Kerio Forum Cyberciti